אימוץ כלב

בטרם נלך לאמץ כלב אנו נשאל את עצמנו מספר שאלות עיקריות:
1. האם אני מודע לזה שאני מביא "ילד" חדש הביתה לפחות ל-16 שנים הבאות ?
2. האם אני מאמץ כלב כי אני רוצה כלב בבית או שהילדים ביקשו ?
3. איזה סוג/ גזע הכי מתאים לי ?
4. האם אני מודע לזה שמקומו של הכלב הוא בתוך הבית?
5. האם אני מודע לזה שחצר היא לא תחליף לטיולים ?
6. האם אני מודע לזה גידול כלב מצריך עלויות כגון: מזון, הדברה, טיפולים וטרינריים ועוד?
7. מי יטפל בכלב חוץ ממני ?

השאלות הללו לא באו בכדי לשכנע אתכם לא לאמץ אלא בכדי לדעת שאתם מודעים לכל מה שכרוך בגידול כלב ובכדי למנוע נטישות עתידיות.

אז בחרנו את בן המשפחה החדש שלנו והגענו איתו הביתה, מה עושים עכשיו ?
1. זיכרו את יומכם הראשון בגן או בבית ספר עם כל החששות אז בדיוק ככה מרגיש הכלב שלגם בסביבה החדשה. תנו לו קצת מרחב בימים הראשונים, קחו בחשבון שאין לו עדין אמון מלא בכם אז אל תבצעו תנועות חדות לידו, אל תקרבו את הפנים, ודאו שילדכם לא "מציקים" לו ע"י משיכת הזנב, אצבעות לעיניים וכו'.

2. מקמו פינה בבית שתהיה עבורו עם המיטה וכלי האוכל והשתיה, אם אפשר אז לא ליד דלת הכניסה בבית. ודאו כי ילדכם לא מציקים לכלב בזמן הארוחה או בזמן השינה.

3. במידה ומדובר בגור צעיר במיוחד יתכן וההפרדה מאמו תגרום לו תחושת לבד והוא יילל במהלך היום, דאגו לארגן בובת פרווה ייעודית  אשר תגרום לו לתחושת חמימות ומגע. במידה והחלטתם להשתמש בבובה אשר יש לכם בבית וודאו לפני כי אין לה כפתורים או סיכות אשר עלולים ליפול וחלילה להיבלע ע"י הכלב.
בנוסף יש לקחת בחשבון שגורים ינשכו ולעיתים אפילו יכאיבו כי הם רוצים לשחק ולפרוק אנרגיה וכאן עלינו לדאוג להם לתעסוקה כגון צעצועי נשיכה, קונגים(צעצוע דנטלי להחבאת חטיפים), בובות נשיכה ועוד. היה והחלטתם לתת עצמות אנו ממליצים עד גיל חצי שנה לקנות עצמות וניל שהן רכות יותר. במידה והנשיכות הופכות למצב בלתי נסבל מומלץ להתייעץ עם מאלף התנהגותי .

4. אוכל- חשוב כמובן להתאים מזון מתאים לכלב שלכם (ניתן לקרוא בבלוג שלנו על התאמת מזון מתאים) . חשוב מאוד להאכיל את הכלב לאחר הטיול ! כדי למנוע מצב של היפוך קיבה וסיכון של הכלב. גורים יאכלו 3-4 ארוחות ביום, כלב בוגר יאכל 1-2 ארוחות ביום. במידה ואימצתם כלב שהגיע מעמותה/הסגר יתכן והוא מתחת למשקל שבו הוא אמור להיות, במקרים כאלה ניתן להאכיל יותר מהכמות המומלצת ע"י היצרן. נסו ככל האפשר להאכיל בשעות קבועות.

5. צרכים – אחד הנושאים המתסכלים ביותר הוא שכלב עושה צרכים בבית, אז מה עושים? ציידו את עצמכם עם חטיפים ורדו עם הכלב במידה ועשה קקי או פיפי בחוץ אמרו לו "יופי", "כל הכבוד" ומיד תנו לו חטיף לחיזוק ההתנהגות החיובית. במידה והכלב עשה צרכים בבית בשום פנים אל תכו אותו זה לא יעזור! אם חזרתם הביתה אחרי יום עבודה וראיתם שלולית פיפי אל תצרחו עליו כיוון שהכלב לא יבין במה מדובר, הוא ידע שאתם כועסים אבל לא ידע מה הסיבה.

6. טיולים – במידה והוא גור שעדין לא עבר את כל החיסונים אל תחשפו אותו לכלבים אחרים ותנו לו להישאר בבית באיזור מתוחם ע"י גדר או כלוב אילוף ופדים שעליהם יעשה את הצרכים ויקל עליכם את הניקוי. בימים הראשונים של הטיול טיילו עם הכלב באיזור הבית שלכם ולאחר מכן התחילו להתרחק יותר על מנת שיתפוס ביטחון. חשוב מאודלדעת שההתנהגות שלנו בזמן הטיול משפיעה על הכלב ולכן יש  לטייל עם רצועה רפויה ככל שניתן כדי שהכלב לא יהיה דרוך ויחשוב שצריך לתקוף חלילה.

7. חשפו את כלבכם לכלבים אחרים, תנו לו לשחק ולפרוק אנרגיה, כלב שמח זה כלב עייף. אך עם זאת הימנעו מלהכניס את הכלב בתדירות כבוהה לגינות כלבים, מצד אחד הוא נהנה ופורק המון אנרגיה אך מנגד הוא לומד התנהגויות לא טובות של כלבים אחרים.

8. כלבים שאומצו מעמותה וחיו בהסגר נוטים לנסות לברוח בשבוע הראשון, זוהי תחושת "השחרור"מהכלוב, וודאו שדלתות הבית סגורות, שיש לכלב תליון/דסקית עם השם והפרטים שלכם, שהשבב של הכלב מעודכן במרכז השבבים.

9. מומלץ לעשות מספר שיעורים עם מאלף מוסמך, זוהי הוצאה שתשפר את איכות החיים שלכם בהמשך.

 

צריכים עוד ייעוץ או מידע? אנחנו לרשותכם :
הראל 054-8045674
אביעד 052-8530236